3600m² gepolijste beton met glasvezels aan tramsporen in Oostende

Aan het station van Oostende wordt de voetgangerszone aan de tramsporen opnieuw aangelegd in gepolijste beton. Voor de bewapening gebruikt onze klant en uitvoerder Hofman Polijstwerken glasvezels in plaats van de traditionele krimpwapening.

Hoofdaannemer Willemen Infra realiseert er een project van 3600m² gepolijste beton in de voetgangerszone. Zo wordt een visueel een verschil gemaakt tussen de tramsporen, die afgewerkt zijn met uitgewassen beton, en het voetgangersdeel.
Voor het project is een speciale samenstelling gebruikt met Hell Granit granulaten van Ghent Aggregates en wapening met glasvezels in plaats van traditionele krimpwapening. De glasvezels kunnen – in tegenstelling tot traditionele wapeningsnetten – geen problemen veroorzaken met de inductieleidingen van de trams.

Maar daarnaast bieden glasvezels ook heel wat voordelen bij het afwerken van decoratief beton. Ze zijn makkelijker in gebruik en goedkoper dan traditionele krimpwapening, krullen niet op en kunnen geen roestvlekken afgeven tijdens het polijsten. Uitvoerder Hofman Polijstwerken gebruikte 5kg glasvezels per kubieke meter beton.